keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Vereség a végjátékban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vereség a végjátékban

2007 december 12 - szerda
PVSK Expo Center  – Zalakerámia ZTE   73-72(18-20, 16-19, 10-20, 29-13)Pécs, 1.000 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Ádám, Kóthay, Frányó. Zalakerámia ZTE:  Miskovics (21/12), Keresztes (8), Kámán (7/3), Walters (17/6),  Garma (6). Csere: Simon (9/3), Gáspár, Baki, Tóth Á. (4). Vezetőedző: Nikola Lazics.

Meglepően jól kezdtek az egerszegiek, az előző találkozókkal ellentétben főleg támadásban jeleskedtek. A harmadik negyedben nemcsak jó ritmusban támadtak, hanem eredményesen is védekeztek, s ennek köszönhetően komoly előnyre tettek szert.

Az utolsó játékrészben a jelentősen megváltozott játékvezetői felfogásnak köszönhetően a vendégek pillanatok alatt összeszedték a 4 faultot, ugyanakkor a hazaiak csak az utolsó percekben. Az utolsó perc rendkívüli izgalmak közepette zajlott le. A befejezés előtt 18 másodperccel még 67-72 volt az állás, ekkor a hazaiak egy hárompontossal egy pontra megközelítették a vendégeket. Ezt követően holtidőben szabálytalankodtak a pécsiek  Miskoviccsal szemben, s az új szabályok szerint a büntető után oldalbedobással az egerszegieknél maradt volna a labda. Kóthay játékvezető azonban sima faultot ítélt, a két büntetőt Miskovics kihagyta, s az ellentámadásból szerzett kézpontos dobással a hazai csapat fordított.

A Zalakerámia ZTE vezetése a videofelvétel alapján dönt az esetleges óvásról. (Zala-Lap Kft., B.I.)

Tartalom megosztása: