keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Vereség, de nem elkeserítő

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vereség, de nem elkeserítő

2005 február 19 - szombat
ZTE KK – Paksi Atomerőmű  78-101(26-21, 23-27, 12-25, 17-28)Zalaegerszeg, 500 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Váradi, Tóth.ZTE: Simon (7), Kámán (24/3), Kováts (17/9), Keresztes (19/3), Wehner (7/3). Csere: Volf, Baki, Tóth (4), Kákonyi. Megbízott edző: Kis Attila.

Az erősen tartalékos egerszegiek – sérülés miatt hiányzott Cseszlai, Hoffmann, Csaplár Nagy E. és Fullowe – meglepően jól kezdték a mérkőzést. Az első két negyedben lelkesen és jól összpontosítva játszottak, tartották a lépést a bajnokság listavezetőjével. Sőt, főként Kámán és Kováts ponterősségének köszönhetően a félidő végén még vezettek is. A nagy szünetet követően még egy ideig fej-fej mellett haladt a két csapat, Cziglert azonban már ekkor sem tudták tartani az egerszegi fiatalok. A válogatott center mindkét palánk alatt korlátlan úr volt, mintegy 40 pontjával döntő érdemeket szerzett abban, hogy a paksiak az egyre jobban elfáradó hazaiakkal szemben nemcsak hogy átvették a vezetést, hanem szurkolóik nagy örömére elérték a száz pontot is.
Összeségében azonban nincs szégyenkeznivalója az egerszegi csapatnak, a bajnokvárományos ellenében végig dícséretesen küzdöttek, jól helytálltak.

Tartalom megosztása: