keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Vereség tíz emberrel

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vereség tíz emberrel

2010 szeptember 12 - vasárnap
Honvéd – ZTE 1-0 (1-0)
NB I bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Budapest, Bozsik-stadion, 800 néző. Játékvezető: Vad II.
Asszisztensek: Ring, Tóth. Gólszerző: Abass (22.). Sárga lap: Kemenes (32.), Takács (57.), Danilo (83.), ill. Rajcomar (19.), Pavicsevics (32.), Horváth (81.) Bogunovics (83.), Illés (89.), Máté (89.). Piros lap: Szalai (38.).

Honvéd: Kemenes – Takács, Cuerda, Botis, Hajdú – Abass, Akassou, Coira, Sadjo – Rouani (Rufino 77.), Danilo. Vezetőedző: Massimo Morales.

ZTE: Vlaszák – Kovács (Simon 54.), Miljatovics, Bogunovics, Panikvar (Balázs 75.) – Szalai,
Kamber, Illés, Máté – Rajcomar (Horváth 42.), Pavicsevics. Vezetőedző: Csank János.

Ezt a forgatókönyvet szerettük volna legkevésbé látni…. Nem elég, hogy aludtunk a meccs elején, aztán kaptunk egy, a kapuvonalon éppen átsurranó labdából gólt, végül pedig megmutathattuk, hogy tíz emberrel mire vagyunk képesek. Nos, csökkent létszámmal valamivel jobb teljesítményt nyújtottunk, mint annak előtte, de nem olyat, amivel sanszunk lett volna a pontrablásra.

A Honvéd erősen közepes teljesítménye is elég volt, hogy elvegye hétvégi kedvünket.
Akik viszont Vad II teljesítményét feldícsérte, az biztosan nem egerszegi szimpatizáns volt. Sőt, még pártatlan szakember sem. Csak végig kell gondolni, ki miért kapott sárgát, s miért nem, az egyik, vagy másik oldalon. Ráadásul a végén Pavicsevicset nem egy szúnyog lökte fel gólhelyzetben.
De ne fanyalogjunk, a Honvéd jobb volt, vagyis mi voltunk a gyengébbek.

Vélemények:
Csank János, a ZTE vezetőedzője:
– Az első félidőben katasztrofálisan játszottunk. A felívelt labdáinkból könnyedén kontrázott a Honvéd. A második félidőben már jobban játszottunk, de tíz emberrel nem tudtuk feltörni a hazaiak a védelmét.

Dézsi Attila, a ZTE ügyvezetője: – Tíz emberrel is derekasan küzdöttünk, de helyzeteket nem nagyon tudtunk kialakítani. A kiállítást elhamarkodottnak tartom.

Vlaszák Géza, a ZTE kapusa: – Rosszul játszottunk az első félidőben, adtunk egy félidőnyi előnyt a Honvédnak. Szünet után már jobban játszottunk, de nem voltunk eléggé agresszívak. Az összkép alapján megérdemelt a hazai siker.

Németh Ottó technikai vezető: – Az első félidőben sok labdát adtunk el, amiből jól indult a Honvéd. Szünetben használt az edzői fejmosás. Megítélésem szerint Szalai nem utolsó emberként szabálytalankodott, csak sárga lap járt volna érte, nem piros. A 85. percben Pavicsevics ellökéséért viszont 11-es járt volna. Így egy pontot sem tudtunk szerezni.

Zala-Lap, B. I. – L. D.

Tartalom megosztása: