keresés a weboldalon

Versennyel ünnepeltek a vívók

Zalaegerszeg címer
Hírek

Versennyel ünnepeltek a vívók

2016 október 20 - csütörtök
Az elmúlt hétvégén az Apáczai ÁMK­ban kétnapos versennyel és természetesen megemlékezéssel ünnepelte a Zalaegerszegi Vívó Egylet fennállásának 25. évfordulóját.

A II. Szabau Kupa első napján a kadetek versenyeztek, míg másnap a junior korosztály legjobbjai női és férfi versenyzői léptek pástra. Darabos Géza a ZVE elnöke elégedett volt a helyszínválasztással és ezt a pozitív visszajelzést kapta vissza a csapatoktól is. A versenyen a hazai versenyzőknek nem igazán ment, de van még idejük az országos bajnokságig a versenyzők technikájának a csiszolásra.

A nők kadet versenyében Matyovszky Borka a 34. lett, a férfiaknál Németh Zalán 12., Darabos Vince 18., Szekér Barnabás 38., Csonka Balázs 39.,Kerényi Gábor Manó 42. helyen végzett. A juniorok versenyében a férfiaknál Wolf Ádám 20., Simon Kristóf 29., Darabos Vince 35., Németh Zalán 36. helyen zárt. A szombati versenynap zárásaként jelenlegi és régi versenyzők, edzők, vezetők, támogatók együtt ünnepelték az egylet 25. születésnapját. A múltidézést Matyovszky Balázs, a ZVE korábbi vívója és jelenlegi vezetőségi tagja prezentálta fotók és videó felvételek segítségével, emlékezve a dicső múltra.

Az összejövetelen dr. Gyimesi Endre korábbi polgármester szólt az egybegyűltekhez, kiemelve, hogy a vívók nélkül nem lehetett volna Zalaegerszeg a Nemzet Sportvárosa.

Jóna István

Tartalom megosztása: