keresés a weboldalon

„Vért izzadva”, de nyertünk

Zalaegerszeg címer
Hírek

„Vért izzadva”, de nyertünk

2009 október 18 - vasárnap
Zalakerámia ZTE – Soproni KC 89-77 (18-17, 31-20, 15 -21, 25-19) NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1800 néző. Jv.: Hartyányi, Tóth K., Frányó.Zalakerámia ZTE: Hinnant (12/9), Watson (31/9), Wilson (16/3), Kámán (5), Trepák (8). Csere: Gáspár (12/6), Tóth Á. (5). Baki. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Soproni KC: Richardson (26/6), Szabó (12/3), Molnár (12/6), Brooks (10/3), Keresztes (9). Csere: Pojbics (6/6), Halmai (2), Gombás. Vezetőedző: Meszlényi Róbert.

„Kosárcsenddel” indult a mérkőzés, a vendégek 3 percig nem találtak a gyűrűbe, igaz a hazaiak is csak egyszer. Meglépett a ZTE, de a soproniak gyorsan a nyomukba eredtek. Fej-fej mellett haladt a két csapat, már úgy nézett ki, hogy a vendégek vezetésével zárul a negyed, amikor Gáspár a saját térfeléről dobott triplával fordított.

Gáspárnak ettől megjött a dobókedve, újabb hárompontosa után nőtt a hazai előny. A ZTE játéka viszont továbbra is akadozott. Nem jöttek be a kinti dobások, de nehézkesen, csikorogva nőtt a zalai előny. A nagyszünet után zónavédekezésre állt át a Sopron, amellyel megfogta az egyébként sem csillogó hazaiakat. A vendégek ismét egyenlítettek, a egerszegiek mindent kezdhettek elölről.

Szerencséjükre Watson kezdte elkapni a fonalat. A nagy szünet után termelte a pontokat, mellette Wilson is megszerezte első tripláját, így 10 pont fölé nőtt a ZTE előnye. Ám jött a szokásos könnyelműsködés s Pojbics izgalmassá tette a hajrát. A ZTE nyert, de játéka ezen a találkozón is erősen hullámzó volt.

Vélemények

Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője: – „Vért izzadva” győztük le a jól játszó vendégeket.

Meszlényi Róbert, a Sopron KC vezetőedzője: – Az első két negyedben több labdát elajándékoztunk. Azután többször felzárkóztuk, de fordítani nem tudtunk. Az edzőmérkőzéseken kétszer nagyon kikaptunk a ZTE-től, most sérült centerünk nélkül is tisztességesen helytálltunk.

Tóth Ádám, a Zalakerámia ZTE játékosa: – A hideg csarnokban álmosan kezdtünk, idő kellett, amíg bemelegedtünk. Nem játszottunk igazán jól, de a lényeg, hogy győztünk.

Gáspár Dávid, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Tompán kezdtük a találkozót, támadásban védekezésben egyaránt sokat hibáztunk. Ráadásul a kinti dobásaink sem sikerültek. Egy jó csapatot győztünk le nagy küzdelemben.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: