keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Veszélyben a fiatalok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Veszélyben a fiatalok

2007 február 07 - szerda
Zala megyéből is egyre nagyobb számú influenzaszerű megbetegedésről érkezik jelentés, sőt Zalaegerszegen már azonosították is az influenza A-vírust.

Dr. Széles Klára, az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézetének járványügyi osztályvezetje érdeklődésünkre elmondta: az elmúlt időszakban jelentősen emelkedett Zalában az influenzaszerű megbetegedések száma, és a legtöbb beteget a nagykanizsai, valamint a letenyei térségből jelentették. Az adatokból kiderül, hogy a leginkább a 15 év alatti fiatalok vannak veszélybe, hiszen a betegek 63 százaléka ebből a korosztályból került ki. Zalaegerszegen egyébként a szakemberek egy betegnél már ki is mutatták az influenza A-vírust. A zalai megyeszékhelyen és környékén ugyancsak emelkedett az infuenzaszerű megbetegedések aránya, és a betegek többsége ebben a térségben is az iskoláskorú ifjak közül kerül ki.

Dr. Széles Klára elmondta, hetente érkeznek hozzájuk az adatok, így mindig figyelemmel tudják kísérni, hogy hol van nagyobb számú megbetegedés. Hozzátette: az influenzaszerű megbetegedések aránya folyamatosan nő, így mindez lehet akár egy influenzajárvány „előszele” is. (Zala-Lap Kft., P. Sz.)

Tartalom megosztása: