keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Vetélkedő a közlekedés biztonságáért

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vetélkedő a közlekedés biztonságáért

2005 február 24 - csütörtök
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága mint rendező – Megyei Pedagógiai Intézet, mint meghirdető és a TECHNIKA KFT, mint támogató – az elmúlt év tapasztalataira és a tanulók élénk érdeklődésére tekintettel a középiskolás fiatalok helyes közlekedésre nevelése céljából ismételten felmenő rendszerű vetélkedőt hirdet. A versenysorozatban a középfokú oktatási intézmények tanulói vehetnek részt három kategóriában.

Vetélkedés célja:
A tanulók közlekedési ismereteinek növelése, balesetmentes közlekedésük elősegítése. Közülük már többen rendelkezhetnek segédmotoros-kerékpár, vagy gépjármű, illetve egyéb (kategóriás) vezetői engedéllyel. Akadnak olyanok is, akik talán először kívánják lemérni tudásszintjüket. Az Önök tanulói közül kerülnek ki a jövő gépjárművezetői, akik példamutató magatartásukkal elősegíthetik a jelenleg kifogásolható közlekedési morál pozitív irányú változását. Az elmúlt év sikereire alapozva e nemes cél jegyében hirdetjük meg felmenő rendszerű versenyünket, melyet február közepétől az iskolai osztályfőnöki órák keretében szeretnénk tovább népszerűsíteni. A vetélkedő a jelentkezők létszámától függően iskolai vagy városi (területi), ezt követően megyei fordulóból, illetve az országos versenyből áll.
 
A felmenő rendszerű vetélkedők megrendezésének időpontja:
I. Iskolai vetélkedők 2005. március 04-ig (létszámtól függetlenek). Segítség kérhető a helyileg illetékes Városi Balesetmegelőzési Bizottságtól, vagy a területi TECHNIKA KFT szakembereitől. Az iskolai fordulót az iskolák saját maguk rendezik a megadott határidőn belül. A városi versenyre továbbjutottott versenyzők névsorát a megjelölt határidőn belül kérjük írásban közölni a helyileg illetékes balesetmegelőzési bizottságokkal. Ezzel a jelentkezés feltételeit teljesítették.
A városi versenyekre való írásos jelentkezés határideje: 2005. március 10-ig
Cím: Zalaegerszeg Kossuth 45-47, Nagykanizsa Király út 49, Keszthely Deák F. út 3, Lenti Petőfi út 16 szám alatti Városi Balesetmegelőzési Bizottságoknál.

II. A városonkénti versenyek lebonyolítása 2005. március 28-ig (az iskolai vetélkedőn továbbjutottakból).
A városi versenyek lebonyolításáért a területileg illetékes VBB-ok felelősek és az érintetteket írásban értesítik. A lebonyolításban segítséget nyújt a TECHNIKA KFT kijelölt szakembere.
A VBB-ok írásban adják le a városi versenyeken továbbjutott kategóriánkénti 3-3-3 fő versenyző névsorát és adatait az MBB titkárának, 2005 március 31-ig. 

III. Megyei verseny lebonyolítása: 2005. április 8 (a városi versenyeken továbbjutott versenyzőkből 3-3-3 fő maximum 30 fő).
A megyei döntő megszervezéséért, valamint az országos versenyre történő felkészítésért és eljutásért a Zala Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára a felelős. Cím: 8900 Zalaegerszeg, Balatoni út 4. Információ kérhető Horváth László r. főhadnagytól a 92/504-325 telefonon. A megyei forduló az országos versenyhez hasonló elméleti (KRESZ és DROG teszt) valamint ügyességi és gyakorlati feladatokat tartalmaz.
Megyei felkészítő az országos verseny döntőjébe jutott kategóriánkénti (1-1-1- fő) részére: 2005. április 18-19-én

IV. Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa (KKK) országos döntőjének 2005. április 27 – 29 között Békés megye Gyula város ad otthont.

Jelentkezési feltételek:
Szakmunkásképző, középiskolai, illetve gimnáziumi tanulók, akik 15. életévüket már betöltötték, de nem múltak el 19 évesek, valamint középfokú tanulmányokat folytatnak.

A jelentkezők három kategóriában versenyezhetnek:
1. vezetői engedéllyel nem rendelkezők (kerékpáros kategória)
2. segédmotoros-kerékpár, motorkerékpár vezető engedéllyel rendelkezők
 (segédmotoros-kerékpár kategória)
3. személygépjármű vezetői engedéllyel rendelkezők (gépjárművezetői kategória)

Díjazás:
A megyei forduló végeztével a kategóriák I – II – III. helyezettje a Zala Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a TECHNIKA KFT külön díját kapják.

Tartalom megosztása: