keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Veteránok gulyáspartija

Zalaegerszeg címer
Hírek

Veteránok gulyáspartija

2005 május 24 - kedd
A Magyar Honvédség Zalaegerszegi Nyugállományúak Klubjának meghívására egynapos látogatásra Zalaegerszegre érkezett a Burgenland Güssing Veterán Szövetség delegációja.

A mintegy 50 fős ausztriai küldöttséget a Honvéd Kaszinóban fogadták a vendéglátók, majd ezt követően a város nevezetességeivel ismerkedtek meg a Veterán Szövetség tagjai. Ellátogattak például a Göcseji Múzeumba, az Aquacitybe, a jégcsarnokba, a skanzenbe, valamint az Olajipari Múzeumba. Délután az alsóerdei Azáleás-völgyben folytatódott a program, ahol az egerszegi Nyugállományúak Klubjának tagjai egy gulyásparti keretében találkozhattak az osztrák vendégekkel. A közös főzésen körülbelül 150-180 ember vett részt, s hogy a gulyás kiválóan sikerül, azt jól bizonyítja, hogy az étel rövid időn belül elfogyott. A vidám napot egy József Attila-emléktúrával tették még színesebbé.

Az egyesületek egyébként most találkoztak hatodik alkalommal és egyértelműen leszögezték, hogy a jövőben szeretnék a baráti, valamint a családi kapcsolataikat is szorosabbá fűzni. Ennek alapján idén júliusban egy kisebb magyar delegáció utazik majd Güssingbe, egy kisebb osztrák csoport pedig szeptemberben tesz rövid látogatást Zalában. Emellett a tervek között szerepel, hogy a Veterán Szövetség tovább szélesíti magyar érdekeltségeit és felveszi a kapcsolatot a burgenlandi régió magyar lakta településeinek művelődési házaival, tudtuk meg Szatmári Bálinttól, a Magyar Honvédség Zalaegerszegi Nyugállományúak Klubjának elnökétől.

Tartalom megosztása: