keresés a weboldalon

VI. Őszi Kavalkád (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

VI. Őszi Kavalkád (Videó)

2011 szeptember 12 - hétfő
Hatodik alkalommal rendezte meg a Családsegítő Szolgálat Őszi Kavalkádját. Szombaton az Ady Iskola udvarán mozgalmas programokkal várták az érdeklődőket, emellett a szociális ellátórendszer intézményei adtak felvilágosítást szolgáltatásaikról.

A Családsegítő Szolgálat idén is színes programokkal várta az érdeklődőket, amik elsősorban a gyerekeknek szóltak. Bár minden évben könnyed kikapcsolódást ígért az Őszi Kavalkád, célja hogy a városban minél többen megismerjék a szociális ellátórendszer intézményeit, és szükség esetén tudják, hova, kikhez kell fordulni. Mészáros Ágnes a Családsegítő szolgálat Intézményvezető helyettese elmondta: elsődleges cél a felvilágosítás.

A rendőrség bűnmegelőzési csoportja is jelen volt a rendezvényen. Bár a szirénázó autó volt az elsőszámú kedvenc. Sokan kipróbálták a kerékpáros akadálypályát is. Ahogy minden évben idén is volt rajzpályázat. Ovisoktól és kisiskolásokig összesen 360 alkotás érkezett. A rajzolás mellett nemezelés és agyagozás is várta a kicsiket.

A lányok kedvence az arcfestés és a hajfonás volt. Mesterfodrász segítségével divatos frizurák készültek.

Az Őszi Kavalkád kulturális programokat is kínált többek között fellépett a Zabszalma együttes is. A gyerekek pedig együtt táncoltak az énekesekkel.

A játék és mulatás mellett a felnőttek megismerkedhettek és felvilágosítást kaphattak többek között az ÁNTSZ, a Népjóléti Osztály és a Munkaügyi Központ dolgozóitól is. A tapasztalatok szerint a rendezvény után többen keresik fel a szociális ellátórendszer intézményeit, és keresnek megoldást problémáikra.

DZsu/T.S.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát! 

Tartalom megosztása: