keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Vidám tájékoztató felvételizőknek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vidám tájékoztató felvételizőknek

2012 január 21 - szombat
Vidám felvételi tájékoztatót tartott a Nyugat- magyarországi Egyetem Zalaegerszegi Képzési Központja. A Mechatronikai Kar és a város vezetői mellett Aranyosi Péter műsora szórakoztatta a felvételi előtt álló tanulókat.

Megtelt a zalaegerszegi campus nagyelőadója. A pályaválasztás előtt álló fiatalok többek között Varga Mihály, az intézet igazgatójának előadást hallgatták a Nyugat-magyarországi Egyetem történetéről. Zalaegerszegen egyébként 2002 óta van mechatronikai képzés a soproni székhelyű egyetem keretében. Az eddig választható szakirányok mellett sikeres akkreditációt követően már műszaki szakoktató képzésre is lehet jelentkezni. A mechatronikai kart több mint 100 gépipari, elektronikai és mechatronikai cég támogatja.

– A Zalaegerszegi Karrier Iroda és Diákcentrum felmérése alapján a 2002 óta itt végzett mérnökök mindegyike el tudott helyezkedni – mondta Balaicz Zoltán alpolgármester, aki a diákoknak tartott beszédében felvilágosítást adott az önkormányzat által biztosított ösztöndíj lehetőségekről is.

 – Az egyetem hagyományos ösztöndíjain kívül az önkormányzat minden zalaegerszegi hallgatónak havi 12 ezer forint támogatást biztosít, ami tanulmányi eredménytől független. Ezen kívül a jó tanulmányi eredménnyel bírók plusz 25 ezer forint havi juttatást kaphatnak – mondta az alpolgármester. A nyílt napon diákélet vidám és árny oldalairól Aranyosi Péter humorista műsorából kaptak ízelítőt a diákok.

A felsőoktatási intézményekbe február 15-ig nyújthatják be jelentkezéseiket a felvételizők.

DZsu

Tartalom megosztása: