keresés a weboldalon

Vidám városi farsang

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vidám városi farsang

2014 március 13 - csütörtök
Idén sem maradhatott el Zalaegerszegen a „Városi farsang” nevű rendezvény. A szervező Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete ezúttal tizenhatodik (!) alkalommal szorgoskodott a jókedvű felvonulás körül.

Rengeteg ember, idős és fiatal volt a Dísz téri indulásnál. A város vezetésének képviselői mellett felvonultak a különböző nyugdíjas klubok, óvodások, iskolás csoportok és természetesen még sokan mások.

Kicsik és nagyobbak egyaránt komolyan vették a beöltözést. Megfigyeltem, hogy egy-egy csoport szinte teljesen egyforma maskarát viselt. Polgármester úr sem vallott szégyent jelmezével, Balaicz alpolgármester úr pedig akár csatába is indulhatott volna, olyan kiválóan sikerült keresztes lovaggá válása!

A hagyományos karnevál a Dísz térről indult, majd az Európa téren át vonult végig a sokadalom a Kossuth utcán, egészen a Csány-szoborig. Itt aztán a menet visszafordult.

Jelmezverseny és tombola már az Ady moziban várta a lelkes csoportokat.

A résztvevők a felvonulás végén fánkkal ünnepelték a jó hangulatú, igazi szórakoztató rendezvényt. Fotósként nagyon színesnek és ötletesnek tartom az ilyen megmozdulásokat. Nem csak nekem jó, hogy fotózhatok, hanem a város lakóit is jobban összehozza ez a délután. Ismerősömtől hallottam, hogy még a legelső ilyen felvonuláson találkozott egy emberrel, akivel azóta nagyon jó barátok.

Száz szónak is egy a vége, örülök, hogy elmentem a karneválra fotózni! Így új tapasztalatokat szereztem mind fotózás terén, mind arról, hogy megéri ilyen eseményekre elmenni, mert ki tudja, hogy éppen kibe ”botlok bele”!

Bőke Norman 7.c
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: