keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Vidékiek is pályázhatnak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vidékiek is pályázhatnak

2006 november 24 - péntek
Lassan 6 éve, hogy átadták a 64 összkomfortos lakásból álló Fiatal Családok Otthonát az Általszegett utcában. A zalaegerszegi viszonylatban is alacsony bérleti díjaknak köszönhetően számos pár élt a beköltözés lehetőségével.

A népjóléti osztályon megtudtuk: az átlagosan 34-40 négyzetméteres lakások havi díja 4-5 ezer forint. Pályázatot nyújthatnak be azok a fiatalok, akik házasságot kötöttek, nem töltötték be a 40. életévüket, illetve egyikük kereső vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatos hallgatója. Kikötés még, hogy az igénylők nem rendelkezhetnek beköltözhető lakással. Így lehetősége van annak is pályázni, akinek a tulajdonában lakóingatlan van, ám a szülők benne élnek, vagy haszonélvezők.

Az elmúlt évek pályázati feltételeit nemrég néhány ponton megváltoztatták. Kezdetben ugyanis a lakásigénylők egyikének legalább 5 éve megyeszékhelyi lakosnak kellett lennie. A legutóbbi kiírás szerint azonban már a vidéken élők is beköltözhetnek a Fiatal Családok Otthonába, amennyiben a pár valamelyike legalább egy éve Zalaegerszegen dolgozik.

Akik pályázatot nyernek, azoknak további havi legalább 20 ezer forintos megtakarítást kell vállalniuk annak érdekében, hogy később saját lakóingatlanhoz jussanak. A szerződés 5 évig érvényes. A túljelentkezés általában kétszeres, ám a vidékiekre is kiterjesztett pályázati lehetőséggel ez az arány vélhetően tovább emelkedik.

Tartalom megosztása: