keresés a weboldalon

Videó készült a tervekről (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Videó készült a tervekről (Videó)

2021 április 28 - szerda
Zalaegerszeg közlekedési és útfejlesztési elképzeléseiről jelentetett meg kisfilmet közösségi oldalán Balaicz Zoltán. A polgármester ebben a következő évek fejlesztési elképzeléseit ismerteti.

A helyzetelemzéssel induló videóból kiderül, hogy Zalaegerszegen 869 út, járda és tér található. A 825 km hosszú út- és járdahálózat teljes felújítása 70 milliárd forintba kerül. Ezzel szemben az önkormányzat saját erőből évente mindössze 2-300 milliót tud az infrastruktúra rekonstrukciójára fordítani.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A kisfilm beszámol arról, hogy elindult a Zalaegerszeg és Körmend közötti kétszer kétsávos gyorsforgalmi út tervezése, amely hozzájárulhat a városon áthaladó forgalom csökkenéséhez. Emellett új észak-déli útkapcsolat létrehozása is cél Kaszaháza és Ola között, melynek részeként híd és több közlekedési csomópont létesül majd.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A program a kerékpáros közlekedésre is nagy hangsúlyt fektet. Már épül Bocföldéig egy kétkilométeres szakasz, ősszel pedig megkezdődik a nagytemplomtól Zalaszentivánig, valamint a falumúzeumig tartó, összesen több mint 7 kilométer hosszú bicikliút kivitelezése. A Berzsenyi úti kerékpársávot meghosszabbítják, a Göcseji útit pedig felújítják, közben tervek készülnek Csács és Teskánd irányába.

F.M./B.P.

Tartalom megosztása: