keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Vigyázat, csalók!!!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vigyázat, csalók!!!

2006 január 23 - hétfő
A bűnözők nem bajlódnak betöréssel, ha behívják őket! A legtöbb idegen kopogtató házaló, de ezek közül némelyik csak azért jön, hogy lopjon, illetve megszabadítson értékeinktől. A Magyar Postán kívül más szolgáltató (vízmű, áramszolgáltató, nyugdíjfolyósító, stb.) pénzügyi elszámolás céljából személyesen nem jelenik meg ügyfeleinél! A kapcsolatot vagy levélben, vagy telefonon keresztül tartják.

Ezek az emberek sokféle indokkal jöhetnek, kérjük vigyázzanak!

Hivatalos személynek adják ki magukat, azt állítják, hogy az önkormányzattól, nyugdíjfolyósítótól vagy más szervezettől jöttek.
Gyakran állítják, hogy pénzt hoztak, de a vége mindig az, hogy viszik a pénzt.

– Másik típus a házaló. Általában ruhaneműt, háztartási eszközöket vagy ékszernek látszó tárgyat ajánlanak olcsón megvételre, azonban ehelyett meglopják a hiszékeny időskorúakat, és a megvételre kínált áru is rossz minőségű, hamis.

Iparosként, szerelőként is felléphetnek. Ellenőrizni akarnak (gázórát, vízórát, telefont, stb.). Legyenek óvatosak az ilyen emberekkel szemben, és ne feledjék, lehet, hogy csak lopni jöttek. Gyakran kérnek előleget, majd eltűnnek és persze többé nem látjuk őket.

– Gyakran előfordul, hogy rosszullétet színlelve, pohár vizet-, gyógyszert kérnek, telefonálni szeretnének. Céljuk, hogy bejussanak a házba és a kedvező alkalmat kihasználva megszabadítsanak értékeinktől.

Szomszédaival törekedjen jó kapcsolatot fenntartani, beszélgessen  velük  az  idegen  látogatókról. Ismeretlen személyt csak abban esetben engedjen be otthonába, ha teljes mértékben meggyőződött arról, hogy jó szándékkal érkezett. Gyanús körülmény esetén értesítsék a rendőrséget.

Együtt, Önökért!
Amennyiben tanácsra lenne szüksége, forduljon a Zalaegerszegi Városi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Csoportjához:
Tel.:  92/ 311-510,  mellék:28-55
Azonnali rendőri segítség kérhető a 112-es, ill. 107-es segélyhívó számon.

Tartalom megosztása: