keresés a weboldalon

Viharkárok Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Viharkárok Zalaegerszegen (Videó)

2014 május 26 - hétfő
23 millió forintos kárt okozott a zalaegerszegi önkormányzatnak a hónap közepén, az egész országon, sőt a fél kontinensen végigsöprő vihar. Yvette, a ciklon útját áramkimaradás, megrongálódott épületek, kidőlt fák kísérték.

Május 15-én csütörtökön eddig nem látott vihar söpört végig Zalaegerszegen. A városháza előtt álló gesztenyefát olyan súlyosan megrongálta, hogy biztonsági okokból az egész lobkoronáját el kellett távolítani.

A fa már évek óta korhadt belülről, azonban a lakók és civil természetvédők kérésére az önkormányzat nem vágatta ki. Ma már csak a törzse emlékeztet az egykori gesztenyefára és Yvette-re a mediterrán ciklonra.

A zalaegerszegi viharkárokról Gyutai Csaba polgármester a Városháza előtti téren tartott sajtótájékoztatót.

 

Közterületen 67 fát csavart ki a vihar és hasonló mértékű fakidőlést jelentettek be magánterületekről is. A ciklon több helyen áramkimaradást okozott és épületeket rongált meg.

Yvette összesen 23 millió forint kárt okozott a zalaegerszegi önkormányzatnak. Ezt az összeget részben a biztosítók fedezik, de a Belügyminisztérium vis major keretéből is számít forrásra a város.

DZsu/N.G.

Tartalom megosztása: