keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Viktor a parlagfű ellensége

Zalaegerszeg címer
Hírek

Viktor a parlagfű ellensége

2005 augusztus 31 - szerda
A Városgazdálkodási Kft.-nél köszöntötték a 12 esztendős Pál Viktort, aki a közelmúltban meghirdetett parlagfűgyűjtési akcióban a legtöbb gyomnövényt gyűjtötte össze. A neszelei városrészben élő kisfiú, testvéreivel együtt szorgosan „parlagfűmentesítette” lakóházuk környékét, melynek meg is lett az eredménye, hiszen a versengés során ő helyezte el a legtöbb parlagfüvet a kihelyezett konténerekbe.

Az ünnepélyes díjátadón Nagy András, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője kiemelte: ebben az évben országszeret komoly erőkkel küzdenek a parlagfű ellen, melyben órási segítséget jelent az a rengeteg önkéntes, akik önszorgalomból írtják az allergiás megbetegedéseket okozó növényt. Hozzátette: a parlagfűgyűjtési akciót először az ÁNTSZ hirdette meg, majd ennek befejeződése után, 2005. július 15 és augusztus 15-e között újabb gyűjtésre invitálták a a vállakozókedvű „parlagfűírtókat” a Városgazdálkodási Kft. munkatársai. Pál Viktor szintén szívesen vett részt az újabb gyűjtésben, – ő már egyébként az ÁNTSZ akciójába is bekapcsolódott, ahol ugyancsak az élmezőnyben végzett az összegyűjtött parlagfűmennyiségével – s az egy hónap alatt összesen 122 darab 100-as köteg parlagfüvet helyezett el a konténerekbe. Ezt a teljesítményt senkinek sem sikerült túlszárnyalnia, így a Landorhegyi iskola diákja nagy örömmel vette át Nagy Andrástól a győztesnek járó díjat, egy MP3-as lejátszót.

– Anyu mondta nekem, hogy indul ez a gyűjtési akció, én pedig szorgalmasan elkezdtem gyűjteni a parlagfűvet – válaszolta érdeklődésünkre a kisfiú. – Akadt segítségem is, így természetes, hogy az MP3-as lejátszót közösen fogjuk majd használni. Naponta gyűjtöttük a parlagfüvet és főleg a délutáni órákban végeztük a munkát. Úgy gondolom, sokan még mindig nem veszik elég komolyan a parlagfű elleni harcot, de én bármikor részt veszek ilyen akciókban. Egy biztos, én jövőre is itt leszek.

Tartalom megosztása: