keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Világbajnokságra készülnek a Gálások (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Világbajnokságra készülnek a Gálások (Videó)

2011 november 02 - szerda
Világbajnokságra készül a Gála Társastáncklub. Áprilisban megnyerték a Formációs Táncok Magyar Bajnokságát, így ők képviselhetik Magyarországot december 3-án a vilniusi világbajnokságon. A táncosok a megmérettetésre többek között új koreográfiával készülnek.

13 éve működik a Gála Társastáncklub. A kupák azóta csak gyűlnek. Magyar bajnoki cím junior kategóriában, modern táncok világbajnokságának 3. helyezése, pedagógiai díj, országos és nemzetközi versenyek serlegei sorakoznak a vitrinben.

A magyar címvédőknek 18 csapatot kell majd maguk mögé utasítani. A folyamatos felkészülésben, novemberben segítségükre lesz a német világbajnok csapat egyik trénere is -mondta Kuzma Péter a Gála társastáncklub elnöke.

A 8 táncospár hetente többször, akár egész nap is gyakorol, hogy a versenyre technikailag, fizikálisan és lelkileg is csúcsformában legyenek.

A világversenyt megelőzően azonban még november 20-án részt vesznek Bécsben, az Ausztria Openen is, ahol lemérhetik mennyit fejlődtek az elmúlt időszakban.

DZsu/ CS.M.

Tartalom megosztása: