keresés a weboldalon

Világsakk fesztivál

Zalaegerszeg címer
Hírek

Világsakk fesztivál

2015 október 30 - péntek
Október 17-én, szombaton a 2.c osztályosokkal Budapesten, a Világsakk fesztiválon jártunk. A korai induláshoz képest mindenki jókedvű és éber volt.

A Várkert Bazárban ezen a napon minden a sakkról szólt. A rendezvényen a Polgár Judit és csapata által kidolgozott „Sakkpalota” pedagógiai programot népszerűsítették. Immár második éve iskolánk is részese e programnak, így az egyik helyszínen a mi kis társaink voltak a játékmesterek. A másodikasok pár feladatot megoldottak a kísérő tanár nénikkel, ezért jutalmul kaptak egy-egy tollat.

Mi, felsősök addig interjút készítettünk Polgár Judittal és Zsófiával. Majd a másodikasokkal együtt sakkról szóló előadásokat néztünk.

Eközben, aki szeretett volna, jöhetett osztálytársammal, Nonoval és velem megoldani pár feladatot. A 14 diákból kilencen el is jöttek. Velük megoldottunk öt-öt feladatot, ezért a kicsik jutalma több sakktallér lett. A sakktallérokat beváltottuk, így mindenki kapott egy-egy plüss pulikutyát.

A feladatok elvégzése során nagyon megéheztünk, ezért aztán mindent megettünk, amit a szülők csomagoltak nekünk. Majd találtunk egy játékot, aminek a neve sakklépcső. Ezzel játszottunk, közben néztük a sakk szimultánt, és sakkfigurás hűtőmágneseket festettünk. Itt is kaptunk sakktallérokat, ezeket ismét beváltottuk, és a 2.c osztálynak lett egy pulikutyája és egy sakktáblája sakkfigurákkal.

Ezt követően sétáltunk a gyönyörűen felújított épületegyüttesben. Séta közben láttuk a Parlamentet, a Lánchidat, a Margitszigetet és a Margit hidat. Liftezések, lépcsőzések után felértünk a parkba. Itt élményt jelentett az őrségváltás.

Másfél órát pihentünk, megbeszéltük, kinek, hogy tetszett a nap, még kínai turisták is fényképezkedtek velünk. A mi fotósunk Börcz Ádám 7.c osztályos társunk volt.

Hazafele a buszon már mindenki fáradt volt, olyan is akadt, aki elaludt. Ez a nap mindenkinek nagyon tetszett. Három és fél órás buszozás után fáradtan, ám csodás élményekkel tértünk haza.

Németh Cintia 8.d
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: