keresés a weboldalon

Világszínvonalú műszerekkel bővült a Zala Megyei Kórház újszülött intenzív osztálya (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Világszínvonalú műszerekkel bővült a Zala Megyei Kórház újszülött intenzív osztálya (Videó)

2014 június 03 - kedd
Új, világszínvonalú műszerekkel és informatikai rendszerrel bővült a Zala Megyei Kórház újszülött intenzív osztálya. A fejlesztés, amely európai uniós forrásból valósult meg, 200 millió forintba került. Ennek része az az elektronikus lázlap, amely még Nyugat-Európában is újdonságnak számít.

A fejlesztés több szakaszból áll, most az első rész zárult le.

Dr. Reiter József, térségi menedzsmentért felelős főigazgató-helyettes azt mondta, az Európai Uniós források támogatásával egy 21. századi modern egészségügyet építenek.

A centrumban most 16 inkubátor van. Az újszülött intenzív osztály Zala mellett Vasból és Somogyból is fogad kis súllyal született vagy súlyos állapotú csecsemőket.

Balaicz Zoltán alpolgármester kifejtette, a kisgyermekek jelentik hazánk jövőjét, fontos hogy odafigyeljünk rájuk és világszínvonalon gondoskodjunk róluk.

Az osztály olyan informatikai és orvostechnológiai eszközöket vásárolt, amelyek nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában egyedülállóak. Ezután kíméletes lélegeztető gépek és multifunkcionális monitorok is működnek a centrumban.

Dr. Gárdos László, a Zala Megyei Kórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa elárulta, hogy az elektronikus lázlap másodpercenként mindent rögzít.

Az orvosok a lázlap segítségével közvetlenül kapcsolódhatnak a laborhoz, valamint a képalkotó röntgen és ultrahang felvételeket is meg tudják jeleníteni.

Dr. Csidei Irén, a Zala Megyei Kórhát főigazgatója hozzátette, hogy az ott dolgozók ezeknek a technológiáknak a használatával magasabb színvonalú munkát látnak el.

A következő hetekben próba-üzemmódban, majd élesben is használják a korszerű berendezéseket.

N.D./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: