keresés a weboldalon

Virágos Magyarország (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Virágos Magyarország (Videó)

2017 július 21 - péntek
Zalaegerszegre érkezett a Virágos Magyarország verseny zsűrije. Az önkormányzati- és városgazdálkodási szakemberek előadásokkal egybekötött bemutatón ismertették a grémiummal a zöldfelületi koncepciójukat.

Rekordszámú, 340 település nevezett idén arra az országos megmérettetésre, melyen a zalai megyeszékhely az elmúlt években kiválóan teljesített: 2015-ben országos első helyezést ért el és tavaly sem maradt elismerés nélkül.

Tolvaj Márta alpolgármester köszöntőjében elmondta: a cél az idei sikeres szereplésen túl az, hogy fenntartható eredmények szülessenek. Azaz, a város fejlesztései komplex módon szolgálják a közösség érdekeit a környezetvédelem és az esztétikum követelményeinek megfelelve. A már megvalósult egerszegi ötleteket Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője ismertette.

Az elmúlt három évben 30 zöldfelület kialakítására és megóvására több tízmillió forintot költött az önkormányzat. Tánczos Zsolt környezetvédelmi szakreferens egyebek mellett a 2017-es Zöldfelületi Stratégia részeiről beszélt.

A zsűri a beszámolókat követően reagált az elhangzottakra. Válaszukban kifejtették: jól látható a város fejlődése. Az átgondolt, kreatív és innovatív tervek pedig garanciát jelentenek arra, hogy a szakemberek – támogató közösségi segítséggel – valóra váltsák a település előtt álló lehetőségeket – mondta Laczkó Mária, a Virágos Magyarország zsűrielnöke.

A küldöttség a prezentációkat követően városi sétára indult. A nyár folyamán valamennyi pályázóhoz ellátogatnak, az eredményekről őszre születik döntés.

Sz.É./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: