keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

„Virágos Magyarországért”

Zalaegerszeg címer
Hírek

„Virágos Magyarországért”

2011 július 27 - szerda
A „Virágos Magyarországért” verseny immár több mint egy évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenye, és talán ennél is több: mozgalom. Zalaegerszeg idén is benevezett az országos versenybe. Hogy milyen esélyünk van a győzelemre, az a bírálók tegnap tartott „városszemléje” alapján dőlhet el.

A Polgármesteri Hivatalban fogadták a Virágos Magyarországért Mozgalom zsűrijének tagjait az önkormányzat és a Városgazdálkodási Kft. munkatársai. Tájékozódással indult a pontozás. Egyebek mellett arra voltak kíváncsiak a bírálók, mit tesz a város a környezetvédelemért, mennyire aktív a lakosság a virágosításban, hogy áll Zalaegerszeg a csatornázottság terén, és működik-e a szelektív hulladékgyűjtés a településen. A beszámolókat követően útnak indultak a zsűri tagjai, hogy saját szemükkel győződjenek meg a virágok mennyiségéről és a tisztaságról Zalaegerszeg belvárosában. Az első benyomások kedvezőek voltak.

– Tiszta, rendezett, élhető városnak tűnik Zalaegerszeg első látásra. Hallottunk a tervezett elképzelésekről, fejlesztésekről is, melyeket nagyon pozitívnak tartok – nyilatkozta Kirrné Feicht Ágnes, a „Virágos Magyarországért” Szervező Bizottság alelnöke. – Mindegyik városnak van egy sajátossága. Zalaegerszegen azt látom, hogy fontosnak tartja a városvezetés a lakosság bevonását a közösségi terek kialakításába. Nem mindenhol van ez így sajnos. Azt is örömmel tapasztaltam, hogy itt nemcsak utakat, körforgalmakat építenek, figyelmet szentelnek a körforgalmak virágosítására is. Ugyancsak jónak tartom az Ökoprogramot.

Hasonlóan vélekedett Zalaegerszeg idei képéről Németh Sándor a régiós zsűri elnöke is, aki nem először járt már városunkban.

 – Elsődleges szempont a bírálatnál, hogy rendezett, tiszta legyen a település. Nem az a legfontosabb, hogy mindent virág díszítsen, fontosabb, hogy ízléses, szép, gondozott képet mutasson a város. Úgy tűnik, mindez megvalósul Zalaegerszegen.

A szervezőbizottság alelnökének és a zsűri elnökének véleménye bizakodásra ad okot. Zalaegerszeg egyébként több alkalommal kapott már elismerést a „Virágos Magyarországért” mozgalom 17 éves története során.

– A Magyar Főkertész Szövetség különdíjára vagyunk a legbüszkébbek. Ezt tavaly kapta Zalaegerszeg. Az előző évben pedig az „Arany Rózsa” díjat hoztuk el, ami szintén egy szakmai elismerés – emlékeztetett Nagy András, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője.

Hogy idén mennyire nyerte el tetszését a bírálóknak Zalaegerszeg szépsége és tisztasága, ősszel derül ki.

F.M.

Tartalom megosztása: