keresés a weboldalon

Virágos Magyarországért- különdíjat kapott Zalaegerszeg (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Virágos Magyarországért- különdíjat kapott Zalaegerszeg (Videó)

2011 november 04 - péntek
Különdíjat kapott Zalaegerszeg a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen. A Magyar Kertépítők Országos Szövetsége és a Zöldebb Városokért Nonprofit Kft közös különdíja nemcsak az elismerés, hanem egy 150 ezer forintos képzési díj is.

A Városgazdálkodás szakemberei májusban kezdték el kiültetni a közel 40 féle virágot, ami egész nyáron gyönyörködtette a zalaegerszegieket. A virágágyások kétféle hangulatot idézetek a bordó, rózsaszín és fehér virágokból álló ágyások mellett az intenzív hatású sárga és kék színek domináltak.

– 2-3 éve igyekszünk különleges növényeket behozni a város területére, gondolok itt a leánderekre, vagy az 1 nyári kiültetésekben különböző díszfüvekre, levéldísznövényekre, ami minden évben újdonságot jelent a belvárosban -mondta Horváth Zsuzsanna, a Városgazdálkodási Kft. tájépítész mérnöke.

Zalaegerszeg kezdetektől részt vesz a Virágos Magyarországért Mozgalomban. Tavaly a főkertész szövetség különdíját idén a Magyar Kertépítők Országos Szövetségének különdíját kapta meg a város. Mindezt a Zöld fenntarthatóság és környezettudatos városfejlesztés jegyében.

– A város önkormányzata az elmúlt években kiemelt feladatának tekintette a város zöld felületeinek kezelését- mondta Balaicz Zoltán alpolgármester.

A különdíjhoz egy 150 ezer forint értékű képzési díj is jár. A képzés keretében a város szakemberei új információkat kaphatna a zöld fenntarthatóságról.

DZsu/B.P.

Tartalom megosztása: