keresés a weboldalon

Virágos Magyarországért (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Virágos Magyarországért (Videó)

2016 augusztus 04 - csütörtök
Zalaegerszegre látogatott a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny zsűrije. A szakmai grémium az elmúlt év munkáiról tájékozódott, majd megtekintette a belváros és környezetének zöld területeit.

A város vezetői elsőként prezentációk segítségével mutatták be az eddig elért eredményeket. Évről évre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél hangulatosabb, kellemes környezetet alakítsanak ki – mondta Tolvaj Márta alpolgármester.

A megyeszékhely tavaly első helyezést ért el a versenyen. A szakemberek idén is hasonló eredményre törekednek, így még több virággal és ötletes megoldásokkal készültek a megmérettetésre – tudtuk meg Horváth Istvántól, a VG. Kft. ügyvezetőjétől.

A kertészek most is figyeltek arra, hogy a növények illeszkedjenek Zalaegerszeg épületeihez. Ezúttal egy új összeállítást láthatnak a Kossuth téren sétálók.

Ebbe a régi Trabantba több, különleges virágot ültettek, ami nagyon népszerű a lakók körében. Az esztétikum mellett fontos, hogy olyan ágyásokat alakítsanak ki, melyek jól alkalmazkodnak a szeszélyes időjáráshoz. Ezt különösen értékelte Laczkó Mária, a Virágos Magyarországért verseny egyik zsűrije is.

A Virágos Magyarországért zsűrije folyamatosan járja a versenyben résztvevő városokat. Az eredményről ősszel döntenek.

DZsu/P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: