keresés a weboldalon

Virágos város (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Virágos város (Videó)

2018 május 24 - csütörtök
Meghirdette idén is a „Virágos Zalaegerszegért!” nevű környezetszépítő pályázatát a Városgazdálkodási Kft. és Zalaegerszeg önkormányzata. Ez szorosan kapcsolódik az országos „Virágos Magyarországért” mozgalomhoz, melyen – 2015 után – tavaly is eredményesen szerepelt a megyeszékhely.

A családi- és társasházak, kereskedelmi egységek, gazdálkodó szervezetek, oktatási-nevelési intézmények, valamint a különleges kertépítészeti megoldások díjazása mellett a szervezők ezúttal egy új kategóriát hirdettek.

Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője beszámolt arról is, hogy a Városgazdálkodási Kft. egy jéghálós öntözővel felszerelt támrendszert épített kertészeti telephelyére. A 3 millió forintos beruházásra azért volt szükség, hogy a kiültetésre szánt közel 40 ezer tő egynyári virágot megvédjék az időjárás viszontagságaitól. A városszépítés és az erre való figyelemfelhívás legfőbb célja a kulturált, környezetbarát és vendégváró településkép kialakítása, valamint motiválás a parkosításra – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

A pályázó a nevezéssel vállalja, hogy közvetlen életterét egész évben rendben tartja és ezzel hozzájárul Zalaegerszeg esztétikusabb látképéhez. A jelentkezéshez szükséges nyomtatványt a Polgármesteri Hivatal portáján lehet beszerezni. Az elkészült anyagot a Városgazdálkodási Kft. Gasparich úti székhelyére vagy a viragoszeg@gmail.com e-mail címre kell elküldeni június 30-ig.

Gy.A./K.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: