keresés a weboldalon

Virágos Zalaegerszegért

Zalaegerszeg címer
Hírek

Virágos Zalaegerszegért

2008 augusztus 11 - hétfő
A napokban bírálták el a „Virágos Zalaegerszegért” virágosítási, parkosítási és környezetszépítő versenyt a szervezők, azaz a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztálya és a Városgazdálkodási Kft. érintett munkatársai. A májusban kiírt, településképet javítandó pályázat eredményét azonban csak a szeptemberi közgyűlésen hirdetik majd ki, ekkor kerül sor az Önkormányzati Környezetvédelmi Alapból az 1 millió 200 ezer forint értékű díj kiosztására, melyen az idén 56 jelentkező osztozhat.

Az immár ötödik éve meghirdetett versenyen egyre nő a résztvevők száma, különösen a társasház kategóriában (az idén 23 pályázat), tájékoztatott Péntek Gabriella, természetmérnök, a műszaki osztály munkatársa, aki Horváth Zsuzsanna tájépítésszel (VG Kft.) vállalt oroszlánszerepet a verseny lebonyolításában. Hozzátette, kicsit fájlalják, hogy a kereskedelmi egység kategóriában nem túl sok jelentkezőt regisztrálhattak.

Az intézmények köréből az óvodák voltak a leglelkesebbek, míg a családi házasok közül több visszatérő résztvevőnek is örülhettek. Ez utóbbiak esetében az évek alatti folyamatos fejlődés is értékelési szempont volt. Az elbírálás egyéb kitételei voltak a befektetett munka, a környezettel harmonizáló megjelenés, a környezettudatosság, társasházak esetén a lakók együttműködése.

Nagy András a Városgazdálkodási Kft. igazgatója elmondta, a „Virágos Magyarországért” programhoz kapcsolódóan hirdetik meg minden évben a versenyt az önkormányzattal közösen. Meglepő módon a társasházak sok esetben esztétikusabb megjelenést alakítottak ki, mint a családi házak, megtörve ezzel a lakótömbök egyhangúságát. Kiemelte, hogy míg a társasházak környezetének rendben tartása kötelesség, az ezen felül teljesítményt viszont kötelesség értékelni, ezért is javasolta, hogy minden résztvevő ajándékban részesüljön.

A verseny statisztikájához tartozik az is, hogy a legtöbb résztvevőt a Kertvárosban és a Landorhegyen regisztrálták, de akadt szép belvárosi munka is (felvételünkön). A beérkezett fényképes pályázatok áttanulmányozása után helyszíni szemlét tartottak a szervezők, majd megszületett a döntés, mely szerint minden kategóriában hirdetnek 1-3-ig helyezést, illetve a kereskedelmi egységek kivételével különdíjat. (Zala-Lap Kft., B. I.)

Tartalom megosztása: