keresés a weboldalon

Virágos Zalaegerszegért – ünnepélyes díjkiosztó (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Virágos Zalaegerszegért – ünnepélyes díjkiosztó (Videó)

2015 október 15 - csütörtök
Kihirdették a Virágos Zalaegerszegért verseny eredményét. Az önkormányzat és a Városgazdálkodási Kft. idén is környezetszépítő versenyre invitálta a lakókat, a cégeket és az intézményeket. A 94 pályázó közül csütörtökön a legszebb kertek tulajdonosait ismerték el.

A 12 éve indított kezdeményezés Balaicz Zoltán polgármester szerint elérte célját. A városvezető úgy fogalmazott: az elmúlt években érezhetővé vált a környezetszépítő verseny tudatformáló hatása.


A megmérettetésre idén is családi házak, társasházak, kereskedelmi és ipari vállalkozások, valamint oktatási-nevelési intézmények nevezhettek. A pályázat célja ezúttal is az volt, hogy elősegítse a kulturált és környezetbarát településkép kialakítását, továbbá ösztönözze a zalaegerszegieket a saját környezetük szépítésére – mondta el Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője.


Az oktatási-nevelési intézmények között a Mikes utcai tagóvoda madárbarát kertje bizonyult a legkiemelkedőbbnek. Az intézmény az első díjat alapvetően a környezettudatos nevelés miatt érdemelte ki. Az elismerést Kovács Józsefné, a Mikes Kelemen utcai Tagóvoda vezetője vette át.


A családi házak kategóriájában Szőke Józsefné otthona nyerte el az első díjat. A társasházak között a Landorhegyi utca 15. lakói érdemelték ki az első helyezést. A kereskedelmi egységek közül pedig a Reininghaus Söröző és Pizzéria vendégmarasztaló kerthelyisége bizonyult a legszebbnek.

V.D./N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: