keresés a weboldalon

Virágoskert a belvárosban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Virágoskert a belvárosban

2006 május 16 - kedd
A polgármesteri hivatal bejárata előtti tér virágba borult a város napjára. Közel 100 négyzetméternyi gyepszőnyeg, fehér kavicságyak, valamint több száz színes egynyári, évelő virágok fogadták az arra járókat.

A Városgazdálkodási Kft. a hagyományokhoz híven idén is meglepetést szeretett volna okozni a városlakóknak. Az ötlet gazdája Horváth Zsuzsa tájépítész mérnök, aki érdeklődésünkre elmondta: gondolatébresztőnek szánták a látványt, ezzel is utalva arra, hogy nem csak a térburkolatoké a világ. A három napra kialakított kompozíció minimális költséget jelentetett, egyszerű, hétköznapi anyagokat használtak fel, ezzel is jelezve: nem csak extra növényekkel lehet szépet alkotni.

– Az egynyári virágok nem vesznek kárba az ünnepség végén, ugyanis megkezdjük a kiültetésüket a város közterületeire. Az elmúlt évekhez képest egy kicsit más színfoltot hozunk a városba, a virágágyak növényi anyagának összeállítása és térbeli hatása változni fog. A virágágyakat feltöltjük, nem a gyeppel lesznek egy szintben, hanem ennél magasabbra tervezzük – fogalmazott Horváth Zsuzsa és hozzátette: – Szeretnénk hozzájárulni munkánkkal a környezettudatos neveléshez. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: