keresés a weboldalon

Virrasztás – Keresztury Dezsőre emlékeztek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Virrasztás – Keresztury Dezsőre emlékeztek (Videó)

2016 április 28 - csütörtök
Virrasztással emlékeztek Keresztury Dezsőre a József Attila Könyvtárban. A zalaegerszegi születésű költő, irodalomtörténész 20 éve hunyt el. Örökségét barátai, családtagjai és tisztelői őrzik.

Ezen a felvételen Keresztury Dezső saját versét szavalja. Ennek lejátszásával és gyertyagyújtással emlékeztek rá. A virrasztáson felidéztük maradandó alkotásait, melyre méltán lehet büszke Zalaegerszeg – hangsúlyozta Kereki Judit, a Deák Ferenc Megyei Könyvtár József Attila Városi Tagkönyvtárának olvasószolgálati vezetője.

Mellettük fiatalokat hívtak a tisztelgésre azzal a céllal, hogy megismertessék őket az íróval. A Mindszenty József Kollégium diákjai verseit szavalták.

Keresztury Dezső Zalaegerszeg egyik emblematikus alakja. Neve nem csak tudományos körökben ismert: verseit, prózai műveit rendszeresen forgatják az irodalomkedvelők. Közéleti tevékenységével pedig a hétköznapi embereket is szolgálta – tette hozzá Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

Az emlékestet Kelemen Gyula előadása tette meghitté. Az Énekmondó együttes alapítója az irodalmár-költő néhány megzenésített versét adta elő.

M.Zs./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: