keresés a weboldalon

Virtuális Városi Diákújság (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Virtuális Városi Diákújság (Videó)

2012 október 09 - kedd
Ismét diákújságírókat keres a zalaegerszeg.hu internetes portál. A Virtuális Városi Diákújság általános, közép és főiskolás tanulók cikkeit várja. A pályázatot a Zalaegerszegi Televízió és a város portálja közösen hirdette meg. A felhívás október elsejével indult és a tanév végéig tart. Azok az iskolák, ahonnan a legtöbb írás érkezik, jutalomban részesülnek.

Ötletelnek a Landorhegyi Általános Iskola tanulói. Itt egyre többen szeretnék ha írásuk megjelenne a zalaegerszeg.hu-n, a város internetes portálján. Idén már 19 tudósítást és publicisztikát küldtek be a pályázatra. 
Az írás mellett fényképeket is készítenek a diákok, a fotó szakkörösök lelkesen dokumentálják az iskola eseményeit. Témaválasztásuk általában ugyanis saját rendezvényeikhez, mindennapi életükhöz kapcsolódik. 
A városi portált üzemeltető Zalaegerszegi Televízió 2. alkalommal hirdeti meg a pályázatot, tavaly 220 írás érkezett a szerkesztőségbe – tudtuk meg Tompa Gábortól a Zalaegerszegi Televízió ügyvezetőjétől. 

A diákok szabadon választott témákban és műfajokban küldhetnek be cikkeket. Például interjút készíthetnek tanáraikkal, vagy akár egymással. Sajátos látásmódjukat publicisztikákban fejthetik ki, de még a versforma is megengedett. A Virtuális Városi Diákújság emellett fotókat is vár a tanulóktól. A legtöbb cikkeket beküldő iskolák jutalomban részesülnek. Az eredményhirdetés június 7-én a Zalaegerszegi Televízió KultúRandevú című műsorában lesz. Az írásokat a diakujsag@zegtv. hu címre várják a szerkesztők, ami idén már nemcsak a zalaegerszeg.hu -n hanem a Virtuális Városi Diákújság facebookos oldalán is nyomon követhető. 

 DZsu/N.G.

Tartalom megosztása: