keresés a weboldalon

Vissza az iskolapadba – Folytatódik a Szenior Akadémia Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vissza az iskolapadba – Folytatódik a Szenior Akadémia Zalaegerszegen (Videó)

2016 február 24 - szerda
Folytatódik a Szenior Akadémia Zalaegerszegen. Az 55 év fölöttieknek szóló ingyenes szabadegyetemi képzés nagy sikert aratott tavaly, amit jelez, hogy több mint 180-an vettek részt rajta. Hasonló érdeklődésre számítanak ebben a félévben is a szervezők, akik már mindent előkészítettek a márciusi induláshoz.

Iskolapadba ültek az idősek és érdeklődve hallgatták az előadásokat tavaly szeptemberben a Szenior Akadémia első napján. Ily módon zajlik majd a mostani tanév is.

Az érdeklődők 6 alkalommal csaknem 40 órán vehetnek részt. A nyugdíjasok – a fiatalokhoz hasonlóan-, intézményi keretek között, a gazdasági egyetemen tanulhatnak – mondta el Lambertné Katona Mónika, a Budapesti Gazdasági Egyetem Zalaegerszegi Gazdálkodási Karának dékánja.

Zalaegerszeg évtizedek óta kiemelt figyelmet fordít a szépkorúak segítésére. Többek között ennek köszönhetően nyerte el a zalai megyeszékhely az Idősbarát Önkormányzat elismerést. Úgy vélik: az örök ifjúság titka a szellemi aktivitásban rejlik. Ezért fontos, hogy az időseknek megfelelő képzéseket kínáljanak – tette hozzá Balaicz Zoltán, polgármester.

A szabadegyetem március 3-án indul. Az érdeklődők délután fél 2-től iratkozhatnak be a képzés helyszínén, az Infocentrum épületének emeletén. Sok más mellett az evolúcióról, az öregedésről, a jogtudatos magatartásról és az egészséges életmódról hallhatnak majd bővebben. Az akadémia júniusban kirándulással zárul.

M. Zs. /P. B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: