keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Visszaesett

Zalaegerszeg címer
Hírek

Visszaesett

2009 április 02 - csütörtök
Zalaegerszegen az építési engedélyek száma 2008-ban 24 százalékkal (289 darabbal) esett vissza 2007-hez képest, míg vidéken egy százalékkal több engedélyt adott ki a város építéshatósági osztálya. Ennél is rosszabb a helyzet az új lakóépületekre kiadott építési engedélyeknél, ez visszaesett a 2006-os mélypontra, 63 darabra, (2007-ben ez a szám 113 volt) mely 160 lakást foglalt magába (2007-ben 254 volt).

A városkörnyéken az új lakóépület engedélyeinek száma viszont kismértékben nőtt, 67 darabra, mely 74 lakást takar. A kisebb építési munkákra, vagy építményekre, átalakításra, bővítésre, illetve gazdasági épületre, műhelyre, raktárra kiadott építési engedélyek száma az elmúlt évben Zalaegerszegen 13 százalékkal volt kevesebb az előző évinél, míg a városkörnyéken 3 engedéllyel. E két számadat is jelzi a visszaeső építési, kedvet. A használatbavételi engedélyezés száma Zalaegerszegen 11,6 míg a városkörnyéken 5,7 százalékkal csökkent.

Zalaegerszegen különösen a lakásokra vonatkozó használatbavételek száma mérséklődött, ugyanakkor több bontási engedélyt adott ki az építéshatóság. Kiugróan nőtt a telekalakítások száma, a negyvennyolccal több kérelem részben a zártkerti útleválasztásokból adódott.

Az elmúlt évben 43 darab fennmaradási ügy fordult elő, az engedély nélküli építések eljárásai közül 30 eset Zalaegerszegen keletkezett. Építés közbeni helyszíni ellenőrzésre 41 alkalommal került sor a városban, míg vidéken 28 esetben. Szakhatósági véleményt 819 ügyben adtak ki, ebből 505 darab szakági állásfoglalást külső megkeresésre tettek.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: