keresés a weboldalon

Visszatekintés

Zalaegerszeg címer
Hírek

Visszatekintés

2013 március 05 - kedd
Az első osztályban még idegenként tekintettünk egymásra, viszont nyolc év alatt egy igazi összetartó csapattá váltunk. Osztálytársak jöttek és mentek, örökké tartó barátságok születtek, és sok élményt, megannyi emléket tudhatunk magunkénak.

Az elmúlt évek során számos helyet látogattunk meg közösen, néhány közülük mély nyomot hagyott bennünk. Osztályfőnökeinknek köszönhetően gyönyörű helyekre juthattunk el. Az iskola rengeteg olyan programot nyújtott számunkra, amelyek még közelebb hoztak minket egymáshoz.

Tény, hogy a tanulás nem tartozik az erősségeink közé, mégis sok jó eredményünk született versenyeken, melyekre büszkék is vagyunk. Zsenikben lehet, hogy szegény, ám karakteres egyénekben gazdag társaságunkban minden napunk eseménydús. A közelmúltban mindenkinek kialakult a személyisége, egyeseknél ez utánozhatatlanná vált. Van, akinek első óta olyan a hangja, mint a kalitkájából szabadult énekesmadárnak, van viszont olyan is, aki nemrég’ találta meg a helyét a kommandózás világában. Az ilyen sokszínűség, az egyéniségek tették – és még mindig teszik – változatossá az együtt töltött időt.

Ám ez az összeszokott társaság hamarosan szétválik, és külön utakon folytatja a tanulmányait. Sokan együtt maradnak, de az osztály már sosem lesz ugyanaz. A nyolcadik év vége már vészesen közeledik, nekünk pedig szembe kell néznünk azzal, hogy nemsokára véget ér a mi közös kalandunk. Hosszú utunk során tanáraink segítségére mindig számíthattunk, s támogatásukkal a felvételit és az utolsó évünk összes egyéb nehézségét is átvészeltük.

Nyolc nehéz, viszontagságokkal, de örömökkel is teli év van a hátunk mögött. Ez idő alatt megtanultunk sok hasznos dolgot, melyek segítenek majd boldogulni az életben. Ezt az időszakot örökre a szívünkbe zárjuk.

Fábián Rita és Kustán Laura (8.a)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: