keresés a weboldalon

Vitaminnap az egészségéért

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vitaminnap az egészségéért

2007 május 31 - csütörtök
Játszóházzá változott a gyermeknap alkalmából a Béke Ligeti Általános Iskola, Speciális Szakiskola, ahol a táplálkozás egészségmegőrző szerepéről, az egészséges étkezési szokásokról vetélkedők, kóstolók formájában ismerkedhettek meg a gyerekek, a droghasználat veszélyeiről pedig előadást hallhattak a számukra szervezett vitaminnapon.

Az iskolában az egészségmegőrzéssel kapcsolatos programoknak nagy hagyománya van, a témával kapcsolatban azonban első alkalommal szerveztek ilyen nagyszabású rendezvényt, amelyet hagyományossá szeretnék tenni a jövőben, tájékoztatott Kenéz Andrea igazgatóhelyettes. Elmondta, a vitaminnap programjait Bencze Andrea és Pálné Gerencsér Ilona pedagógusok állították össze; a munkában közreműködött Könyves Ildikó védőnő, aki egész évben tart egészségnevelési előadásokat a természetismereti órák keretében. A gyerekek egyéni problémájukkal is szívesen fordulnak hozzá.

A vitaminnapon természetesen nemcsak szóban esett szó az egészséges táplálkozásról, a táplálkozó találkozókon meg is kóstolhatták a teljes kiőrlésű gabonából készült sütőipari termékeket és gyümölcsöket a gyerekek. S mivel nem létezik egészséges életmód mozgás nélkül; ennek gyakorlására ugráló vár, labdajátékok, sorversenyek adtak számukra lehetőséget. Az egészséges életmód kapcsán nem feledkeztek meg az egészségre káros hatásokról sem, ezekről előadást hallhattak a diákok, például a kábítószerek veszélyeiről Major Zsolttól, a városi rendőrkapitányság alezredesétől.

Értelmileg és tanulásban akadályozott gyermekek oktatása, nevelése folyik a speciális intézményben, ahol 232-en tanulnak az általános iskola első osztályától a szakiskoláig bezárólag. A velük való foglalkozást így nemcsak az egyéni képességek, hanem az életkori különbségek is nagyban differenciálják. Ebből adódóan a programok összeállítása során arra ügyeltek, hogy azokat mindenki számára érthetővé-élvezhetővé tegyék, tette hozzá Kenéz Andrea. (Zala-Lap Kft., A.L., Z.A.)
.

Tartalom megosztása: