keresés a weboldalon

Viva, viva la musica!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Viva, viva la musica!

2008 október 03 - péntek
Koncerttel, rajzkiállítással, zenekuckóban muzsikálással és táncbemutatóval ünnepelték az Ady-iskola diákjai a zenei világnapot. A Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar és az iskolai kórus közreműködésével zajló hangversenyen meghívott vendégként jelen volt dr. Gyimesi Endre polgármester is.

A polgármester elmondta, 1975-ben nyilvánították Yehudi Menuhin hegedűművész, karmester, az akkori Nemzetközi Zenei Tanács elnöke javaslatára október elsejét a muzsika ünnepévé. „A szavakkal vissza lehet élni, de a zenén keresztül megértjük egymást” idézte az akkori indítvány szövegéből.

Majd világhírű zenepedagógusunk, Kodály Zoltán mondását is felemlegette, mi szerint a „jó zene kulcsát kapja a gyermek a kezébe és vele a rossz zene elleni talizmánt” Az előbbiből nem is volt hiány a fellépőknek köszönhetően, akik műsorát a műértő aprónép kellő átéléssel fogadta.

A szervezők és szereplők további érdeme, hogy a színvonalas műsor hosszát csak annyira tervezték, ami a diákoknak figyelmét le tudja kötni. Így valódi élményt jelentett a koncert. És végül egy jó tanács a fent nevezett hegedűművésztől, jó lenne 1-2 percet a csendnek is szentelni a világon, az elmélyülésnek, gondolkodásnak, hallgatásnak. (Zala-Lap Kft., B. K.)

Tartalom megosztása: