keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Vívó-EB Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vívó-EB Zalaegerszegen

2005 június 24 - péntek
Június 28-a és július 3-a között Zalaegerszegen – két helyszínen: a Jégcsarnokban és a Városi Sportcsarnokban – rendezik meg a vívók Európa-bajnokságát. Az esemény kapcsán Kugler László, a városi sportbizottság elnöke, Tóth Ferenc, a szervezőbizottság elnökhelyettese és Miszori Béla, a Zalaegerszegi Vívó Egylet elnöke tartott ma sajtótájékoztatót.

Zalaegerszeg felkészülten várja az EB kezdetét, hangoztatta a sportbizottság elnöke. Majd hozzátette, a rendezvény sikere nemcsak a magyar vívók szereplésén múlik, hanem azon is, hogy minél többen látogassanak ki a viadalra. A legfrissebb nevezési lista szerint 32 ország 412 sportolója lép pástra, s a küzdelmek során 26 magyar versenyzőért szoríthatnak a nézők. A rangos eseményről hét külföldi és négy magyar televíziós társaság közvetít.

Tóth Ferenc arról szólt, hogy Zalaegerszegen 17 olimpiai bajnok lép pástra. A nagy vívónemzetek közül egyedül a franciák érkeznek gyengébb csapattal. Hangsúlyozta, a szervezőknek nemcsak a pástok környékén, hanem azon kívül is helyt kell állniuk, hogy az itt tartózkodó sportküldöttségek jól érezzék magukat. Az Európai Vívó Szövetség a verseny ideje alatt tartja tisztújító közgyűlését.
Miszori Béla, a ZVE elnöke elmondta, hogy az esemény tiszteletére bélyeget bocsátanak ki. Nyolcszázat 600 forintos értékben, míg 400-at 2000 forintért lehet megvásárolni.

Június 28-án kezdődik az EB, ezen a napon lesz az ünnepélyes megnyitó is. A küzdelmek során hat egyéni, és hat csapataranyérem talál gazdára. A három fegyvernem (kard, tőr, párbajtőr) döntői a Városi Sportcsarnokban lesznek. A kezdési időpontok: 17 és 18 óra.
A rendezvényre ingyenes a belépés.

Tartalom megosztása: