keresés a weboldalon

Víz Világnapja (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Víz Világnapja (Videó)

2016 március 23 - szerda
Üzemlátogatással, rajzpályázattal és interaktív előadásokkal ünnepelte a Víz Világnapját a Zalavíz Zrt. A cég immár 14. alkalommal emlékezett meg a jeles dátumról. A nagy érdeklődésre való tekintettel idén kétnapos programmal várták az oktatási intézményekből érkező fiatalokat.

Óvodások ismerkedtek a Zalavíz munkatársai által használt markológéppel. Kedden és szerdán csaknem 800 gyerek élt azzal a lehetőséggel, hogy látványos bemutatókon keresztül bepillantsanak a szolgáltató mindennapjaiba.

A vállalat a világnap alkalmából idén is meghirdette hagyományos rajzversenyét. Köszöntőjében Nagy András, a Zalavíz Zrt. vezérigazgatója az alkotások méltatása mellett a környezettudatos életmód fontosságára hívta fel a figyelmet.

A felhíváshoz évek óta egyre több cég és intézmény csatlakozik Zalaegerszegen. Az önkormányzat a tudatformáló programokon kívül az ivóvízhálózat folyamatos modernizálását is támogatja – hangsúlyozta Gecse Péter alpolgármester.

A rajzpályázatra közel 300 alkotás érkezett. A legjobbak ma a város és a megye elöljáróitól vehették át elismeréseiket. Gyuk Donát Zsolt is a díjazottak között volt.


A Víz Világnapjának megünnepléséről 1994-ben döntött az ENSZ. A világméretű akcióhoz Magyarország az elsők között csatlakozott.

K.Zs./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: