keresés a weboldalon

Víz világnapja (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Víz világnapja (Videó)

2017 március 21 - kedd
Az ívóvíztisztítás folyamatával és eszközeivel ismerkedhettek meg ma zalaegerszegi és városkörnyéki óvodások és kisiskolások a Zalavíz Zrt. jóvoltából. A Víz világnapjához kapcsolódó rendezvényen díjazták azokat az ifjú alkotókat is, akik sikeresen szerepeltek a cég által meghirdetett rajzpályázaton.

Az ENSZ éppen negyedszázada döntött arról, hogy egy teljes világnapot szentel az egyik legnagyobb természeti kincsnek, a víznek. A kezdeményezéshez a Zalavíz Zrt. évről-évre egy tematikus programmal csatlakozik – mondta Arnhoffer András elnök-vezérigazgató.

Az idei rajzpályázat témája a tiszta víz volt. A fiatalok alkotásaikban elsősorban ennek megóvására hívták fel a figyelmet. Így tett Gergály Renáta és Zóka Panna is.


Az önkormányzat számára fontos, hogy a városlakók kiváló minőségű ivóvízhez jussanak. Erre a jövőben is kiemelt figyelmet fordítanak – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

A rendezvény iránti érdeklődést jelzi, hogy a szervezőknek egy pótnapot is be kell iktatniuk. Így, akik ma lemaradtak, azok májusban bővíthetik ismereteiket.

K.Zs./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: