keresés a weboldalon

Megújult a szennyvíz-és ivóvízhálózat a Vizslaparki út egy szakaszán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult a szennyvíz-és ivóvízhálózat a Vizslaparki út egy szakaszán

2023 október 31 - kedd
Megújult a szennyvíz-és ivóvízhálózat a Vizslaparki út egy szakaszán. A rekonstrukcióra azért volt szükség, mert az érintett területen a közműhálózat több, mint 50 éves. A beruházást 70%-ban uniós, 30%-ban önkormányzati forrásból finanszírozták.

Idén augusztusban kezdődtek a munkálatok a Kisfaludy út és Vizsla sétány közötti szakaszon. A több, mint fél évszázados csőrendszer erősen elhasználódott. Az érintett területen gyakoriak voltak a dugulások és a csőtörések, ezért a rekonstrukció indokolt és időszerű volt.

Az ivóvízhálózat régi azbesztcement-vezetékeit csaknem 150 folyóméteren, a szennyvízhálózat betonvezetékeit pedig közel 140 folyóméteren kicserélték. A munkálatok tavasszal folytatódnak – tájékoztatott Bali Zoltán alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

Videógaléria

A beruházást európai uniós pályázat segítette. A későbbiekben a Vizslaparki út mellett a város több pontján felújítják még a közműhálózatot.

A munkálatokat 1,2 milliárd forinttal támogatta az Európai Unió, 500 millió forintot pedig az önkormányzat biztosított a korszerűsítésre.

S.A./E.K.

Fotó: Seres Péter

Képgaléria

Tartalom megosztása: