keresés a weboldalon

Vonzó kínálat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vonzó kínálat (Videó)

2015 november 12 - csütörtök
Zalaegerszeg vonzza a legtöbb továbbtanulót a főváros térségéből, azok közül, akik nem budapesti felsőoktatási intézményt választanak. A sikerek annak is köszönhetők, hogy Zalaegerszeg önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a helyi felsőoktatás támogatására.

Zalaegerszeg 3 főiskolája folyamatosan fejlődik. Az uniós támogatásnak köszönhetően több 100 millió forintos pályázati forrással segítették az elmúlt években a felzárkózást. Az országban elsőként, – Kecskeméttel egy időben -, 2012-ben indult a duális mérnökképzés Zalaegerszegen. 2014-től elkezdődött a duális közgazdász képzés is. A modern infrastruktúra és a gyakorlatorientált oktatási lehetőségek mellett kedvező ösztöndíj rendszer várja a hallgatókat. Az önkormányzat saját forrásából jelentős támogatást kínál – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

Az országban elsőként most a BGF Zalaegerszegi Karának volt lehetősége kidolgozni egy duális oktatási anyagot. Ez vállalati szakemberek segítségével kialakított életszerű feladatokat tartalmaz – fogalmazott Zsupanekné dr. Palányi Ildikó, a BGF GKZ oktatási dékánhelyettese.

Az e-tananyagok már elkészültek. A lektorálást követően várhatóan a következő szemeszterben már nem csak Zalaegerszegen, hanem a fővárosban is használhatják a BGF hallgatói.

DZsu/B.P.

Tartalom megosztása: