keresés a weboldalon

Wass Albert 25 órán át

Zalaegerszeg címer
Hírek

Wass Albert 25 órán át

2010 február 28 - vasárnap
A Kölcsey-gimnáziumban a diákok és tanárok, valamint a város közéleti szereplői kezdték azt a 25 órán tartó felolvasást, mely a sokáig méltatlanul mellőzött, de napjainkban egyre elismertebb erdélyi magyar költő, Wass Albert írásaiból válogatott. A program, melynek szervezője a Zalaegerszeg-Marosvásárhely Baráti Társaság Egyesület és az Alsójánkahegyi Kulturális Egyesület – délután hatkor a Szent László utcai óvodában fejeződött be.

– Marosvásárhelyen már három éve megtartják ezt a felolvasást, Zalaegerszeg az idén csatlakozott először – mondta dr. Hóbor Erzsébet a baráti társaság elnöke, az est háziasszonya. – A csodálatos ötletet a Kárpát-medencében több helyen is megvalósították, így fedeztük fel mi is ezt a kezdeményezést és valósítottuk meg Tibola Katalin tanárnő jóvoltából, aki az egyesületnek is tagja és a Kölcsey-gimnáziumban tanít.

A felolvasáson többek között részt vett dr. Gyimesi Endre polgármester, Török Zoltán és Balaicz Zoltán képviselők, Besenczy Árpád a Hevesi Sándor Színház igazgatója, Szűcs Gergely, a Kölcsey-gimnázium igazgatója és számos verset kedvelő, a szépre és hazafiasságra érzékeny, amúgy a média számára „névtelen” városlakó. Köztük volt, aki éjszakai műszakból hazatérve értesült a programról és néhány oldalnyi próza felolvasásával járult hozzá a maratoni irodalmi élményhez.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: