keresés a weboldalon

X+1. Göcsej Filmszemle (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

X+1. Göcsej Filmszemle (Videó)

2015 október 12 - hétfő
Átadták a legjobb filmeseknek járó díjakat a X+1. Göcsej Filmszemlén. A seregszemlére 44 alkotás érkezett az ország különböző részéről és a határainkon túlról is. A közönség a zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokat tekinthette meg.

A díjazott filmeket délelőtt kezdték el vetíteni az Art mozi stúdiótermében. Idén a legtöbb nevezés dokumentumfilm kategóriában érkezett, de erős volt a mezőny a kisjátékfilmeknél is. A szemlét immár negyedik alkalommal a Médiatanács támogatta. A rendezvényen jelen volt Kollarik Tamás, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tagja.

A megmérettetésre dokumentumfilm, filmetűd és kisjátékfilm kategóriában nevezhettek az alkotók. Idén egy új díjat is alapított a Zalaegerszegi Televízió, amit a Médiatanács egykori vezetőjéről, Szalay Annamáriáról neveztek el – mondta Frauenhoffer Márta, a Zalaegerszegi Televízió ügyvezetője.

A szemlén összesen 14 filmet díjazott a zsűri, melynek két közismert rendező, Koltai Gábor és András Ferenc is tagja volt.

A legjobbnak járó Szalay Annamária-díjat a Kossuth papja című alkotás nyerte. Az emlékplakettet Dánielfy Zsolt rendező vette át.

Az X+ 1. Göcsej Filmszemle idén több újdonsággal is jelentkezett. Ezek közül az egyik a helyszínválasztás volt. A programokat az Art moziban tartották. Balaicz Zoltán polgármester hangsúlyozta: rangos eseménynek számít a Göcsej Filmszemle.

A filmszemle szakmai tapasztalatcserére is lehetőséget kínált. Az alkotók a zsűri tagjaival közösen elemezhették saját és egymás filmjeit.

DZsu/Cs.M.

Tartalom megosztása: