keresés a weboldalon

XVI. Egerszeg Búcsú (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

XVI. Egerszeg Búcsú (Videó)

2015 július 20 - hétfő
Mária Magdolnának, Zalaegerszeg védőszentjének tiszteletére 16. alkalommal rendeztek búcsút vasárnap. A programoknak a Göcseji Falumúzeum adott otthont. Ezzel egyidőben az Olajipari Múzeumban veteránautó kiállítás várta az érdeklődőket.

A Skanzen néhány épületénél fazekasok, fafaragók és népi iparművészek kínálták alkotásaikat. Az Együtt Zalaegerszegért Egyesület több, mint másfél évtizedes kezdeményezése mára már a város egyik legnépszerűbb közösségi programjának számít-állítja Major Zsolt, az EZE titkára.

A fiatalokat a játszóházakban többek között fából készült játékok várták, s akinek kedve volt felülhetett a körhintára is. Eközben a színpadon Mutyi bohóc szórakoztatta a kicsiket. Néz Nórának nagyon tetszettek a programok.

A rendezvényen jutott idő az emlékezésre is. Kocsis Gyula az 1998-ban alakult lokálpatrióta szerveződés történetét elevenítette fel. Ezt követően – immár hagyományosan -, átadták az EZE elismeréseit is. Közösségi munkájáért plakettet adományoztak Petánovics Károly vállalkozónak és Török Zoltán lelkésznek. A lokálpatrióta díjat ezúttal Ribiczey Pál vehette át.

Ribiczey Pál, az Együtt Zalaegerszegért Egyesület tiszteletbeli elnökének érdemei között Kocsis Gyula kiemelte az Egerszeg Búcsú elindítását, a fatemplom felállítását a Falumúzeumban, valamint az alsóerdei sportpálya létrehozását.

N.D./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: