keresés a weboldalon

XX. Egerszeg Fesztivál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

XX. Egerszeg Fesztivál (Videó)

2014 április 26 - szombat
Könnyűzenei együttesek, kalandpark, prószafesztivál és verbunkverseny. Május 10-től XX. alkalommal várja a közönséget az Egerszeg Fesztivál. A 8 napos programsorozat több mint százezer látogatót vár Zalaegerszeg belvárosába.

A rendezvény a Kiváló Művészeti Fesztivál minősítést és a Nyugat-dunántúli Turisztikai Régió Kiemelt Kulturális és Örökségturisztikai rendezvénye címet is megkapta az elmúlt években.

 
A legismertebb hazai sztárok mindennapos vendégei lesznek a XX. Egerszeg Fesztiválnak. A szervezők elmondták, idén is lesz prószafesztivál és verbunkverseny. A rendezvény helyet ad a X. Göcsej Filmszemlének is, ahova az ország különböző részeiről, de még a felvidékről is érkeztek nevezések – tudtuk meg Tompa Gábortól az Egerszeg Fesztivál fesztiváligazgatójától.

Tavaly több mint 100 ezren vettek részt a rendezvényen a város vezetői idén is hasonló látogatottságra számítanak – mondta Gyutai Csaba polgármester.
 

A gyerekeket is több program várja. A belváros szívében egy kalandpark kínál majd különleges élményeket. A részletekről Ferencz András az Egerszeg Fesztivál produkciós vezetője számolt be.

A fesztivál állandó résztvevői a Zala megyei rendőrök, a terror-elhárítási központtal közösen tartanak majd látványos bemutatót – tudtuk meg Salamon Róberttől a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság titkárságvezetőjétől.
 

A fesztiválozó közönség mellett a szervezők delegációkat várnak többek között Marosvásárhelyről, Olaszországból, Lengyelországból és Oroszországból is.

D. Zsu/N. G.

Tartalom megosztása: