keresés a weboldalon

Zajlik a Göcseji Múzeum felújítása (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zajlik a Göcseji Múzeum felújítása (Videó)

2020 április 09 - csütörtök
A terveknek megfelelően halad a Göcseji Múzeum felújítása. Az 1890-es években épült létesítményt több, mint 1,8 milliárd hazai és uniós forrásból modernizálják. A beruházás részleteiről a város és a megye vezetői csütörtökön tájékoztatták az újságírókat.

Az októberben indult projekt – a külső és belső korszerűsítéssel – látványos fázisához érkezik. A fejlesztés várhatóan jövő tavasszal fejeződik be. A részletekről Gecse Péter alpolgármester számolt be.

A Göcseji Múzeum Az 1970-es években költözött ebbe a műemléképületbe. Az objektum ezt megelőzően többek között a városi tanácsnak, orvosi rendelőnek, takarékpénztárnak és bérlakásoknak adott helyet. A felújítást követően gazdag művészeti palettával várják majd a látogatókat – tájékoztatott dr. Kostyál László, a közgyűjtemény igazgatóhelyettese.

Zalaegerszegen minden olyan beruházást leállítottak, s elhalasztottak, amit az önkormányzat saját költségvetésből finanszírozott volna. A Településfejlesztési Operatív Programból és a Modern Városok Programból indított fejlesztések azonban folytatódnak – mondta Vigh László országgyűlési képviselő, aki hozzátette:

 

Az eseményen résztvevő Böjte Sándor Zsolt a környéken élők türelmét emelte ki. A képviselő szerint a munkálatokkal járó kellemetlenségek miatt eddig még nem panaszkodott a lakosság.

V.D./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: