keresés a weboldalon

Zajlik a munka a Gébárti-tónál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zajlik a munka a Gébárti-tónál (Videó)

2020 április 17 - péntek
Folytatódik a Gébárti-tó környékének fejlesztése. Most a rekreációs és szabadidős részleget bővítik. A projekt fő célja a tó környezetének és zöldfelületeinek megújítása.

Dolgoznak a munkagépek a Gébárti-tó partján. A gáton lévő szakasz szinte teljesen elkészült. A nyugati ágon még kisebb földmunkákat végeznek és az ágyazati anyagot hordják. Emellett elkezdték a sétány egyoldali szegélyezését. Az első ütemben a tó körüljárhatóságát biztosítják. Ennek érdekében egy új hidat, míg a régi helyett másikat építenek – mondta Cseke Tibor városüzemeltetési csoportvezető.

A város számára fontos, hogy a Modern Városok, illetve a Településfejlesztési Operatív Program beruházásai ütemterv szerint haladjanak – hangsúlyozta Gecse Péter. Az alpolgármester arról is tájékoztatott, hogy eddig mintegy 725 millió forintból több projekt is megvalósult a területen. A mostanira 400 milliót költenek.

A program Gébárt 2 néven folytatódik. Ennek kapcsán a közgyűlés már elfogadott egy 350 millió forintos tervezetet. Így összesen másfél milliárdos keretösszegből szépítik a térséget.

Gy.A./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: