keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zala és a japán nép barátságáért

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zala és a japán nép barátságáért

2005 augusztus 02 - kedd
Első alkalommal került átadásra a „Zala Megye Címere Emlékplakett” kitüntető díj, melyet Abe Hiroshi, Japán Magyarországi Nagykövetségének első titkára kapott. Kiss Bódog Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke az ünnepi eseményen hangsúlyozta: ez az új elismerés azoknak jár, akik Zala megyéért, az itt élőkért tevékenykednek.

Abe Hiroshi azok közé a diplomaták közé tartozik, aki jól beszéli a magyar nyelvet, ismeri Magyarország történelmét, kultúráját, a magyarságot érintő kérdéseket. Diplomata munkáját Budapesten kezdte és tevékenyen részt vett a „Magyar-Japán Napok Zalaegerszegen” rendezvénysorozat sikerében. Munkája során sokat tett a japán kulturális és gazdasági kapcsolatok építéséért. Az idei évben a Zalaegerszegi Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben három alkalommal is rendeztek japán kulturális bemutatót. Hiroshi felesége pedig, aki zongoraművész nagysikerű koncertet adott Zalaegerszegen.

A nagykövetség első titkára családja társaságában köszönte meg az elismerést. Mint fogalmazott, olyan térségtől, megyétől kapta a díjat, amely a magyar nemzeti kérdésekben is igazi kapcsolatokra törekszik, jó viszonyban van a szomszéd országokkal, figyel a határon túl élő magyarokra, igazi kapcsolatrendszerrel büszkélkedhet.

Elhangzott: Zala megye és a nagykövetség első titkára közötti munkakapcsolat erősítéséért sokat tett Garamvölgyi György, a megyei közgyűlés alelnöke és Merő Béla, a Gönczi ÁMK művészeti vezetője.
Abe Hiroshi diplomáciai tevékenységét Szingapurban folytatja, de reméli visszatérhet még Magyarországra és mint fogalmazott, akkor első útja Zalába fog vezetni.

Tartalom megosztása: