keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

„Zala megye az én hazám”

Zalaegerszeg címer
Hírek

„Zala megye az én hazám”

2004 november 08 - hétfő
A Zala Megyei Művelődési és Pedagógiai Intézet, Szakképző Iskolában szervezték a „Zala megye az én hazám” elnevezésű közösségi pályázat ünnepélyes záróprogramját, melyen összesen tizennégy csoport mutatta be műsorát.

A programsorozat 1989 októberében indult útjára, s a mostani rendezvény immár a tizedik a sorban. Az összejövetelek legfőbb célja, hogy az egyes falvak különböző egyesületei, népdalkörei előadásaikkal a hagyományok őrzésére és a természeti, valamint a népi értékek megőrzésére hívják fel a figyelmet, tudtuk meg Szabóné Robb Arankától, a rendezvény szervezőjétől. A tizedik jubileumi találkozón – melyet a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alapprogram is támogatott – összesen tizennégy közösség lépett színpadra.
Az MMIK-ban megtartott rendezvény egyébként a közösségi pályázat megyei döntője volt, melyre Zala minden pontjáról érkeztek csapatok, így például Zalatárnokról, Cserszegtomajról, Sárhidáról, Vasboldogasszonyból és Zalakomárról.
Az összejövetelt Kiss Bódog Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki kifejtette: magyarnak megmaradni nem könnyű feladat, s az ilyen találkozók alkalmával lehetőség nyílik arra, hogy az őseinktől kapott „kincset” ápoljuk és továbbadjuk a fiatalabb nemzedéknek. Emellett az emberekben mélyen meghúzódó zalai öntudat erősítésére remek egy ilyen közösségi összefogással megvalósuló rendezvény.
A program a versenyző csoportok bemutatkozó előadása után az ünnepélyes díjkiosztással és a „Zalai Hagyományok Napja” ünnepségsorozat indításával zárult.

Tartalom megosztása: