keresés a weboldalon

Zalaegerszeg értékei (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszeg értékei (Videó)

2015 december 11 - péntek
Zalaegerszeg értékei – ez a címe annak a képesalbumnak, melyet pénteken mutattak be a Díszteremben. Seres Péter, fotóriporter és Gyimesi Endre, egykori polgármester, levéltári biztos közös kötete új szemszögből láttatja a zalai megyeszékhelyet. A 130 oldalassal művel szerzők a rendezett tanácsú várossá válás jubileuma előtt tisztelegnek.

Egyéni látásmód jellemzi a képesalbumot. Különleges szakértelemmel készített fotók és érdekes történetek találkoznak benne. A kötet Zalaegerszeg valamennyi szegletét feltárja. A természeti értékeken, műemlékeken, szobrokon, a város hagyományain át a sportegyesületekig és a fesztiválokig. A felvételek zöme idén készült.

A képeket alatt egyedi szövegek olvashatók. Olyan vallomások, melyek Zalaegerszeghez kötődő, ismert emberektől származnak.

Mint Balaicz Zoltán polgármester fogalmazott: a mű méltó módon illeszkedik Zalaegerszeg rendezett tanácsú várossá válásának jubileumához. Emléket állít a 130 éves múltnak.

A fotóalbummal a jubileum alkalmából tartott rendezvények sora nem ért véget. Az ünnepi év jövő héten, az Egerszeg-díjak átadásával zárul.

M.Zs./Cs.M.

Tartalom megosztása: