keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zalaegerszeg jó házigazda kíván lenni

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszeg jó házigazda kíván lenni

2005 június 29 - szerda
A versenyek elhúzódása miatt jó egy órával később kezdődött a városi hangverseny- és kiállítóteremben a Vívó Európa Bajnokság alkalmából rendezett polgármesteri fogadás.

Rövid, de nagy sikert arató kulturális programot követően dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntötte az európai vívóvilág reprezentáns képviselőit, a sportesemény előkészítésében, szponzorálásában tevékenyen résztvevő vendégeket. Hangsúlyozta, nagy megtiszteltetés a város számára 33 ország 414 versenyzőjét, összesen mintegy 1200 vívószakembert, újságírót vendégül látni. Reményét fejezte ki, hogy színvonalas küzdelmekre kerül majd sor, magyar sikerekkel, s minden vendégünk jól érzi magát itt, Zalaegerszeg jó házigazda kíván lenni.

Ezt követően Gémesi György, a magyar vívószövetség elnöke üdvözölte a jelenlévőket és Kovács Tamás főtitkárral közösen emlékplakettet nyújtott át dr. Gyimesi Endrének és Tóth Ferencnek, a zalai vívóélet kiemelkedő személyiségének, aki kiemelkedő szerepet játszott a szervezésben.

Ezt követően dr. Kamuti Jenő, a az európai vívó konföderáció elnöke és dr. Aján Tamás, a MOB főtitkára, majd végezetül a szervezőbizottság részéről Tóth Ferenc mondott köszönő szavakat.  Csupán érdekességképpen, a MOB idén ünnepli fennállásnak 110. évfordulóját, a jubileum legjelentősebb hazai eseménye ez az Európa-bajnokság. 

Tartalom megosztása: