keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zalaegerszeg jó házigazda lesz

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszeg jó házigazda lesz

2005 július 20 - szerda
A női U-19 évesek labdarúgó Európa-bajnokságának központjában, Zalaegerszegen ma sajtótájékoztatót tartottak. Az eseményen elsőként Tombi Lajos alpolgármester köszöntötte az MLSZ és az UEFA vezetőit. Hangsúlyozta, hogy Zalaegerszeg már nagy tapasztalatokkal rendelkezik a sportesemények rendezése terén, nemrég a vívók Európa-bajnokságának volt házigazdája. A zalai megyeszékhely a Nemzet Sportvárosa büszke cím tulajdonosa. A sportrendezvények messze elvitték a város nevét. Ezúttal is arra törekednek, hogy a női Európa-bajnokságnak jó házigazdái legyenek.

Dr. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke megemlítette, hogy Zalaegerszeg a magyar labdarúgás egyik központja. Az itt élők nagyon szeretik a focit. Örömét fejezte ki, hogy Magyarország több mint tíz év után ismét labdarúgódöntőt rendezhet. A zalai megyeszékhely fociszeretetéről más város is példát vehetne. Megköszönte a szervezők eddigi munkáját, és sok sikert kívánt a csapatoknak.
Christone von Wattenwyl, az UEFA képviselője elmondta, hogy nagyon örülnek, hogy Magyarországon rendezhetik meg az EB döntőjét. A finálé legfontosabb láncszeme Zalaegerszeg, amely a rendezvény központja. Reméli, hogy a labdarúgást kedvelő zalaiak közül sokan kilátogatnak a mérkőzésekre. Hangsúlyozta, hogy a női foci nagy fejlődésen ment keresztül, bizonyítja ezt a nemrég Angliában megrendezett felnőtt Európa-bajnokság is.
Kugler László, a városi sportbizottság elnöke hangoztatta, hogy Zalaegerszeg felkészülten várja a rajtot. A városban több női csapat található, s az EB-kapcsán toborzót kívánnak rendezni a hölgyek számára.
A szervezők még elmondták, hogy valamennyi mérkőzésre ingyenes a belépés, s a mérkőzések elején a játékosok 22 labdát rúgnak ki a nézőtérre, már csak ezért is érdemes lesz kilátogatni a ZTE-stadionba és az andráshidai pályára.

Tartalom megosztása: